muzik10 CARREFOUR - 8/5/2010

Tuesday, July 28, 2009

Aksi DJ STARZ MUZIKfm

Inilah gelagat sebahagian dari mentee DJ STARZ MUZIKfm 2009. Macam-macam kerenah mereka. Teruja, gelisah, berdebar-debar, risau dan macam-macam lagi perasaandatang dan pergi bersilih ganti... untuk menghadapi tugasan pertama esok. Nantikan saja...
EEN tengah buat apa tuuu... mentor tak ada tgh 'on air' so EEN kena tunggulah. Nak buat sorang-sorang tak reti... sabar jer ler....
 
FAHIM dan DILA tengah buat tugasan atau dengar lagu tu... apapun tekanan tetap ada. Buatlah apa yang patut untuk esok... yang penting tugasan tu kena siapkan.
Alamak!! mentor dah marah.... ZARUL awak buat apa sampai mentor awak marah tuuuu...
mmm atau mungkin mereka tengah buat perancangan yang lebih strategik... kita tunggu esok.Monday, July 27, 2009

DJ STARZ MUZIKfm dah bermula...!!!!!!

Pejam celik pejam celik hari ini dah masuk hari yang kedua DJ STARZ MUZIKfm bermula. Rasanya terlewat sikit masukkan dalam blog ni, bukan apa terlebih sibuk sikit. Hari pertama (Isnin) peserta yang layak telah dimaklumkan menerusi segmen muzikpagi oleh Ketua Bahagian Rancangan MUZIKfm, En Saiful Arini W. Antara yang berjaya ke saringan terakhir iaitu 5 terbaik ialah Al-Fahim b. Mokhtar, Mohd. Khairul Nizam b. Ariffin, Wan Nor Zazreena bt. Wan Zaizodin, Raja Zaharul Ashriq b. Raja Ahmad Baharuddin dan Faradilah bt. Omar.

Hari pertama merupakan hari yang penuh tandatanya buat peserta DJ STARZ MUZIKfm lantaran mereka belum tahu apa yang akan terjadi seterusnya, namun mereka nampak teruja dan tak sabar untuk terus mengetahui apa yang akan berlaku seterusnya. Selepas di perkenalkan live dalam segmen muzikpagi pada hari Isnin mereka telah diberikan taklimat, panduan dan tips-tips untuk menjadi seorang penyiar. Hari pertama mereka telah diajar secara teori ilmu-ilmu penyiaran sambil melihat dan meninjau tempat dan peralatan yang mereka akan gunakan sepanjang DJ STARZ MUZIKfm berlangsung.

Hari yang lebih mengujakan lantaran hari ini, Selasa mereka telah diberikan tugasan pertama dan telahpun dimaklumkan keudara apakah tugasan pertama mereka. Antara tugasan yang btelah diberikan ialah mereka diberikan slot 30 minit dalam segmen seperti segmen muzikpagi, kafemuzik dan pilihan bersama yang akan dikendalikan bersama dengan DJ MUZIKfm. Tugasan pertama akan dipersembahkan esok hari Rabu mengikut slot yang telah ditetapkan.

Untuk anda mengundi peserta pilihan anda boleh mula mengundi esok dengan menaip VO nama peserta dan hantar ke 32776. Undian anda merupakan sebahagian dari penyumbang kepada kejayaan para peserta DJ STARZ MUZIKfm. 

Berikut adalah cara dan kod undian untuk DJ STARZ MUZIKfm 2009.

Untuk Al-Fahim b. Mokhtar (FAHIM)   -  Taip VO jarak taip FAHIM kemudian hantar ke 32776.

Untuk Faradilah bt. Omar (DILA)  -  Taip VO jarak taip DILA kemudian hantar ke 32776

Untuk Mohd. Khairul Nizam b. Ariffin (NIZAM)  -  Taip VO jarak taip NIZAM kemudian hantar ke 32776.

Untuk Wan Nor Zazreena bt. Wan Zaizodin (EEN)  -  Taip VO jarak taip EEN kemudian hantar ke 32776.

Untuk Raja Zaharul Ashriq b. Raja Ahmad Baharuddin (ZARUL)  -  Taip jarak ZARUL kmudian hantar ke 32776.

Anda boleh mengundi seberapa banyak yang anda suka dan undian anda akan aktif 24 jam selepas ianya dibuka. Juga pendengar yang menghantar undian terbanyak kita menyediakan hadiah menarik untuk anda. Jadi untuk maklumat lebih lanjut sila ikuti perkembangan DJ STARZ MUZIKfm setiap hari di MUZIKfm laporan secara langsung jam 9.30 pagi dan 6.00 petang. Selain itu mereka juga akan ke udara bersama dengan mentor-mentor mereka padsa bila-bila masa yang telah ditetapkan. Untuk info terkini DJ STARZ MUZIKfm sentiasa ikuti MUZIKfm.